KRIMINOLOGIJA SKRIPTA PDF

OLOGIJA-NAUKA0KRIMINAUTETUIUCINITELJIMAKRIVICNIHDJELA. ojaproucovouclniteliekrivicnlhdjela. kriminologija skripta free PDF ePub Mobi. Download kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Books kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Page 1. Bjanka Maravic studies Art & Design, Comics and Graphic Novels, and Creative Media.

Author: Goltir Zut
Country: Argentina
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 20 October 2015
Pages: 374
PDF File Size: 19.53 Mb
ePub File Size: 2.96 Mb
ISBN: 897-8-86421-348-4
Downloads: 12499
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nikomuro

Zlocini protiv humanitarnog prava: Problem narkomanije nije samo u bolesti, nego i u tome sto ih ostali deo populacije smatra nastranim, devijantnim i delikventnim osobama. Postoje nekoliko teorija nezgoda: Oni navode da frustracije mogu nastati: Tarde je opisao tri zakona imitacije: Danas su atraktivne posrednicke i brokerske prevare – Berzanske prevare — najcesci nacini su zloupotrebe preko e-mail adrese, on-line oglasnih tabli, preko web sajtova chat room Primena fizicke sile i prinude u seksualnim odnosima najcesce se ostvaruje kroz agresivni cin zadovoljavanja u savladjivanju otpora i na patnjama zrtve — silovanje.

Uzrocnici takodje mogu da budu i alkoholizam i psihopatije. Fobicna licnost je asocijalna. Dezorganizovana porodica ima posledice na ponasanje dece, pri cemu kriminolozi smtraju da se ta deca krecu u zavcaranom krugu pri cemu dolaze do izrazaja delikti, agresivnost, osecanje krivice i teskoba.

  DANCING SHOES NOEL STREATFEILD PDF

Profesionalni kompjuterski skriota su osobe kojima je to jedino zanimanje, deluju kao individue, ili u grupi ili kriminalnoj organizaciji. S obzirom na to, ona se moze smatrati pozitivnom kgiminologija, jer su predmet njenog proucavanja drustvena stvarnost, cinjenice i pojave; naukom ciji je predmet zlocin kr.

Kriminologija skripta – PDF Free Download

Kompjuterski kriminalitet, kao vrsta delikvencije i tipologija kriminalnih pojava, nastala u vezi sa zloupotrebom kompjuterske tehnike i tehnologije.

Ona prema njemu vrsi trostruku funkciju: Predstavlja urodjeno svojstvo coveka. U prvu grupu spadaju: Kompjuter kao sredsvo je pogodan za vrsenje najslozenijih kr. Pod uobicnijanim pojmom seksulane devijacije smatraju se odnosi pojedinaca i grupa gde se izbegava heteroseksualnost, kao prirodni odnos muskarca i zene u zadovoljavanju unutrasnjih emotivnih i fizickih potreba i funkcije produzenja vrste.

Preview this item Preview this item. Najdrasticniji oblici politickog nasilja su akti fizicke i psihicke torture.

KRIMINOLOGIJA SKRIPTA

Ljudsko ponasanje treba da ima moralnu oprevdanost, a ne samo zakonsku dopustenost, da bi imalo legitimitet. Jedno od drustvenih faktora uzrocnosti je i uvrezeno shvatanje javnog mnjenja o karakteru saobracajnih delikata, koji ih ne smatraju oblikom kriminaliteta.

  ALGEBRA LINIARA GEOMETRIE ANALITICA SI DIFERENTIALA PDF

Opste odlike organizovanog kriminaliteta su: Inteligencija im je ocuvana. U nasem krivicnom pravu postoje mnogobrojna krivicna dela iz ove oblasti.

KRIMINOLOGIJA – SKRIPTA

Please enter the message. Na porodicnu i bracnu stabilnost uticu pored emocionalnih, i socijalno-ekonomski faktori.

U nasem KZ ova dela inkriminisana su kriminologgija krivicno delo: Podaci iz policijskih evidencija ukazuju na mladje ljude do Narocito je karakteristican za imovinske delikte, privredni i organizovani kriminalitet. Prvo licnost je i sama zrtva nasilja, zatim uci da i sama bude nasilna, i na krajku prelazi na akt ubistva.

More like this Similar Items. Prate ih odredjene fizioloske promene, karakteristican subjektivni dozivljaj zadovoljstva ili nelagodnosti.

Ta povezanost potice otuda sto je kriminologija usmerena ka proucavanju etioloskih i fenomenoloskih problema kriminaliteta izvrsioca kr. Nasuprot korisnim postoje i negativne sklonosti. Seksualna delikvencija je pretezno urbani fenomen.